Słodkie Stoły 2025
Menu
Ptysie i Eklerki
- Francuskie kakaowe ptyśki z kruszonką, kremem z palonej czekolady i korzennymi wiśniami
- Francuskie ptyśki z kruszonką, kremem z białej czekolady z malinami i róźą
- Francuskie ptyśki z kruszonką, kremem czekoladowym, chrupką z orzechów laskowych i słonym karmelem
- Eklerki pistacjowe z chrupką i kandyzowaną wiśnią
- Eklerki waniliowe z kremem patissiere i karmelizowana gruszką (lub innym sezonowym owocem)
Cena 15zł/szt
Wielkość ok 8cm
Minimum 10szt jednego smaku
Mini Bezy
- Mini pavlova z kremem śmietankowym i świeżymi owocami (sezonowymi)
Cena 12zł/szt
Wielkość ok 8cm
Minimum 6szt
Tartaletki
- Lemon curd (cytrynowa) z włoską bezą
- Krem bawarski ze świeżymi owocami
- Mini szarlotka z budyniem waniliowym, prażoną szarą renetą, z cynamonem i pieprzem japońskim oraz orzechową kruszonka
- Czekoladowa z czarną porzeczką, praliną z orzechów laskowych i namelaką
- Z finansjerem pistacjowym (zapiekany krem pistacjowy) i compote malinowym
Cena 12zł/szt
Wielkość ok 8cm
Minimum 6szt
Desery w słoiczkach
- Włoskie tiramisu z likierem bailey’s
- Panna cotta z prawdziwą wanilią i musem mango
- Mus z ciemnej deserowej czekolady z malinami z prosseco (lub bez%)
- Serniczek na zimno z truskawkami na kokosowym spodzie z malibu
Cena 10 zł/szt
pojemność 200-250ml
minimum 10 szt jednego smaku
Monoporcje musowe
- Mus mleczna czekolada z insertem z owocówleśnych, kakaowe ciasteczko
- Mus pistacjowy z insertem wiśniowym jasne ciasteczko migdałowe
Wykończenie: jadalny zamsz
Kształt serduszka
Cena 13 zł/szt
Kształt serduszka
Minimum 12 szt jednego smaku /
Cake Pop's
- Ultra czekoladowe brownie z polewą rocher
Cena 7 zł/szt
minimum 10 sztuk
Cakesicles
- Serniczek oreo
- Serniczek pistacjowy z musem truskawkowym
Cena 9 zł/szt
minimum 8 szt jednego smaku
Serniki
- Sernik nowojorski
- Superkremowy, wilgotny i zbity z polewą z kwaśnej śmietany
- 140zł
- Sernik baskijski
- Wilgotny i leciutki, lekko karmelowy, z charakterystyczną przypieczoną skórką
- 150zł
- Sernik pistacjowy
- Superkremowy, zbity, baaardzo pistacjowy
- 200zł
- Sernik z białą czekoladą i jagodami
- Wilgotny i zbity, lekko kwaskowy od owoców
- 140zł
- Sernik czekoladowy marthy steward
- Wilgotny i kremowy, delikatny, w amerykańskim stylu
- 140zł
Wszystkie serniki pieczemy w tortownicach o średnicy 25 cm, wykrajamy 12 lub 16 kawałków
Ciasta nowoczesne
- Sernikobrownie z malinami
- Superkremowe, wilgotne, przywodzi na myśl lody śmietankowo-czekoladowe
- 150 zł
- tortownica 25 cm / 12 lub 16 kawałków
- Brownie z orzechami pekan i namelaką czekoladową
- Ciasto w amerykańskim stylu, mocno czekoladowe, zbite
- 120 zł
- 9 dużych kawałków z blaszki lub 18 małych
- Kostka karmelowa
- Trzywarstwowe kruche ciasteczko z karmelem i czekoladą
- 100 zł
- 15 dużych kawałków z blaszki lub 30 małych
- Miodownik kresowy
- Ciasto z przepisu mojej babci w nowoczesnej odsłonie
- 180 zł
- tortownica 20 cm / 10 lub 12 kawałków
- Tarta frangipane z sezonowymi owocami
- Tarta z migdałowym nadzieniem we francuskim stylu z zapiekanymi owocami, wilgotna, marcepanowa
- 120 zł
- 8 dużych kawałków lub 12 małych
Formalności
Naczynia
Wszystko co znajduje się na słodkim stole przywozimy ze sobą. Patery,ozdobne talerze, świeczniki, wazony, obrus… O nic nie musicie się martwić.
Naczynia są jednorazowym dodatkowym kosztem, kaucja za wypożyczenie naczyń to 150 zł
Zwrot naczyń
Jesli decydujecie się na samodzielny zwrot naczyń i dowóz ich do naszej pracowni w umówionym terminie – kaucje zwracamy po stwierdzeniu kompletu wypożyczonej zastawy. Jesli coś się zgubi lub stłucze, to kaucja pokrywa straty, jeśli my odbieramy naczynia z sali kaucja pokrywa koszty naszego dojazdu.
Stół na sali i miejsce w lodówce
Wydaje się to oczywiste ale zdziwilbyście się ile razy na miejscu okazuje się, że nie ma gdzie schować dodatkowych słodkości (nie wszystko jest od razu wykładane na stół)lub stół dla 100 gości ma 50 cm długości. Na was spoczywaobowiązek uprzedzenia na sali, że macie zamówiony słodki stół.
Robocizna
Jeśli samodzielnie wybieracie słodkości na swój słodki stół do kosztu zsumowanych słodkości musicie doliczyć w przypadku:
- Małych stołów ( do 50 osób) 150 zł
- Dużych stołów (powyżej 50 osób) 200 zł
Za przygotowanie przez nas waszego stołu na sali.
Naczynia
Wszystko co znajduje się na słodkim stole przywozimy ze sobą. Patery,ozdobne talerze, świeczniki, wazony, obrus… O nic nie musicie się martwić.
Naczynia są jednorazowym dodatkowym kosztem, kaucja za wypożyczenie naczyń to 150 zł
Zwrot naczyń
Jesli decydujecie się na samodzielny zwrot naczyń i dowóz ich do naszej pracowni w umówionym terminie – kaucje zwracamy po stwierdzeniu kompletu wypożyczonej zastawy. Jesli coś się zgubi lub stłucze, to kaucja pokrywa straty, jeśli my odbieramy naczynia z sali kaucja pokrywa koszty naszego dojazdu.
