Słodkie Stoły - Oferta 2025
Każdy wyjątkowy, każdy skomponowany specjalnie dla moich Młodych. Słodki stół na weselu musi być atrakcją, elementem artystycznymi, bo to nie tylko słodkości, ale przede wszystkim niespodzianka dla gości:) Ciast się każdy spodziewa, ale w takiej formie? Ot co! Odchodzą w zapomnienie tradycyjne patery z ciastami ustawione na stole, są nudne, opatrzone i choćby były na nich pysze ciasta cioci, babci czy sąsiadki to nikt nie chce po nie sięgać.
Menu
Ptysie i Eklerki
Wielkość ok 8cm
Minimum 10szt jednego smaku
Ptysie francuskie kakaowe
15zł
Francuskie kakaowe ptyśki z kruszonką, kremem z palonej czekolady i korzennymi wiśniami
Ptysie francuskie z kremem z białej czekolady
15zł
Francuskie ptyśki z kruszonką, kremem z białej czekolady z malinami i róźą
Ptysie francuskie z kremem czekoladowym
15zł
Francuskie ptyśki z kruszonką, kremem czekoladowym, chrupką z orzechów laskowych i słonym karmelem
Eklerki pistacjowe
15zł
Eklerki pistacjowe z chrupką i kandyzowaną wiśnią
Eklerki waniliowe
15zł
Eklerki waniliowe z kremem patissiere i karmelizowana gruszką (lub innym sezonowym owocem)
Tartaletki
Wielkość ok 8cm
Minimum 6szt
Lemon curd
12zł
Lemon curd (cytrynowa) z włoską bezą
Krem bawarski
12zł
Krem bawarski ze świeżymi owocami
Mini szarlotka
12zł
Mini szarlotka z budyniem waniliowym, prażoną szarą renetą, z cynamonem i pieprzem japońskim oraz orzechową kruszonka
Czekoladowa z czarną porzeczką
12zł
Czekoladowa z czarną porzeczką, praliną z orzechów laskowych i namelaką
Z finansjerem pistacjowym
12zł
Z finansjerem pistacjowym (zapiekany krem pistacjowy) i compote malinowym
Desery w słoiczkach
pojemność 200-250ml
minimum 10 szt jednego smaku
Tiramisu
10zł
Włoskie tiramisu z likierem bailey’s
Panna cotta
10zł
Panna cotta z prawdziwą wanilią i musem mango
Serniczek na zimno
10zł
Serniczek na zimno z truskawkami na kokosowym spodzie z malibu
Tiramisu
10zł
Włoskie tiramisu z likierem bailey’s
Monoporcje musowe
Wykończenie: jadalny zamsz
Kształt serduszka
Minimum 12 szt jednego smaku
Mus czekoladowy
13zł
Mus mleczna czekolada z insertem z owocówleśnych, kakaowe ciasteczko
Mus pistacjowy
13zł
Mus pistacjowy z insertem wiśniowym jasne ciasteczko migdałowe
Serniki
Wszystkie serniki pieczemy w tortownicach o średnicy 25 cm, wykrajamy 12 lub 16 kawałków
Sernik nowojorski
140zł
Superkremowy, wilgotny i zbity z polewą z kwaśnej śmietany
Sernik baskijski
150zł
Wilgotny i leciutki, lekko karmelowy, z charakterystyczną przypieczoną skórką
Sernik pistacjowy
200zł
Superkremowy, zbity, baaardzo pistacjowy
Sernik z białą czekoladą i jagodami
140zł
Wilgotny i zbity, lekko kwaskowy od owoców
Sernik czekoladowy Marthy Steward
140zł
Wilgotny i kremowy, delikatny, w amerykańskim stylu
Ciasta nowoczesne
Wykończenie: jadalny zamsz
Kształt serduszka
Minimum 12 szt jednego smaku
Sernikobrownie z malinami
150zł
Superkremowe, wilgotne, przywodzi na myśl lody śmietankowo-czekoladowe`{`br`}`tortownica 25 cm / 12 lub 16 kawałków
Brownie
120zł
Brownie z orzechami pekan i namelaką czekoladową. Ciasto w amerykańskim stylu, mocno czekoladowe, zbite`{`br`}`9 dużych kawałków z blaszki lub 18 małych
Kostka karmelowa
100zł
Trzywarstwowe kruche ciasteczko z karmelem i czekoladą`{`br`}`15 dużych kawałków z blaszki lub 30 małych
Miodownik kresowy
180zł
Ciasto z przepisu mojej babci w nowoczesnej odsłonie`{`br`}`tortownica 20 cm / 10 lub 12 kawałków
Tarta frangipane
120zł
Tarta frangipane z sezonowymi owocami. Tarta z migdałowym nadzieniem we francuskim stylu z zapiekanymi owocami, wilgotna, marcepanowa. `{`br`}`8 dużych kawałków lub 12 małych
Cakesicles
Minimum 8 szt jednego smaku
Serniczek Oreo
9zł
Serniczek Truskawkowy
9zł
Serniczek pistacjowy z musem truskawkowym
Cake Pop's
Minimum 10 sztuk
Czekoladowe
7zł
Ultra czekoladowe brownie z polewą rocher
Mini Bezy
Wielkość ok 8cm
Minimum 6szt
Mini Pavlova
12zł
z kremem śmietankowym i świeżymi owocami (sezonowymi)
Realizacje
Formalności
Naczynia
Wszystko co znajduje się na słodkim stole przywozimy ze sobą. Patery,ozdobne talerze, świeczniki, wazony, obrus… O nic nie musicie się martwić.
Naczynia są jednorazowym dodatkowym kosztem, kaucja za wypożyczenie naczyń to 150 zł
Zwrot naczyń
Jesli decydujecie się na samodzielny zwrot naczyń i dowóz ich do naszej pracowni w umówionym terminie – kaucje zwracamy po stwierdzeniu kompletu wypożyczonej zastawy. Jesli coś się zgubi lub stłucze, to kaucja pokrywa straty, jeśli my odbieramy naczynia z sali kaucja pokrywa koszty naszego dojazdu.
Robocizna
Jeśli samodzielnie wybieracie słodkości na swój słodki stół do kosztu zsumowanych słodkości musicie doliczyć w przypadku:
- Małych stołów ( do 50 osób) 150 zł
- Dużych stołów (powyżej 50 osób) 200 zł
Za przygotowanie przez nas waszego stołu na sali.
Stół na sali i miejsce w lodówce
Faktura i Umowa
Wystawiamy fakturę vat na życzenie lub w normalnym przypadku paragon, za naszą współpracę – faktura ma zawsze datę płatności na 10 dni przed ustalonym dniem realizacji.
Podpisujemy także wspólnie umowę na realizację waszego słodkiego stołu, w której szczegółowo opisujemy jakie słodkości wybraliście, jaką kolorystykę oraz styl będzie miał wasz słodki stół,gdzie odbywa się przyjęcie, o której godzinie będziemy rozkładać słodkości i inne niezbędne szczegóły.
