Search

Image Alt

Słodkie Stoły

  /  Słodkie Stoły

Słodkie Stoły - Oferta 2025

Każdy wyjątkowy, każdy skomponowany specjalnie dla moich Młodych. Słodki stół na weselu musi być atrakcją, elementem artystycznymi, bo to nie tylko słodkości, ale przede wszystkim niespodzianka dla gości:) Ciast się każdy spodziewa, ale w takiej formie? Ot co! Odchodzą w zapomnienie tradycyjne patery z ciastami ustawione na stole, są nudne, opatrzone i choćby były na nich pysze ciasta cioci, babci czy sąsiadki to nikt nie chce po nie sięgać.

Menu

Ptysie i Eklerki

Wielkość ok 8cm
Minimum 10szt jednego smaku

Ptysie francuskie kakaowe
15zł

Francuskie kakaowe ptyśki z kruszonką, kremem z palonej czekolady i korzennymi wiśniami

Ptysie francuskie z kremem z białej czekolady
15zł

Francuskie ptyśki z kruszonką, kremem z białej czekolady z malinami i róźą

Ptysie francuskie z kremem czekoladowym
15zł

Francuskie ptyśki z kruszonką, kremem czekoladowym, chrupką z orzechów laskowych i słonym karmelem

Eklerki pistacjowe
15zł

Eklerki pistacjowe z chrupką i kandyzowaną wiśnią

Eklerki waniliowe
15zł

Eklerki waniliowe z kremem patissiere i karmelizowana gruszką (lub innym sezonowym owocem)

Tartaletki

Wielkość ok 8cm
Minimum 6szt

Lemon curd
12zł

Lemon curd (cytrynowa) z włoską bezą

Krem bawarski
12zł

Krem bawarski ze świeżymi owocami

Mini szarlotka
12zł

Mini szarlotka z budyniem waniliowym, prażoną szarą renetą, z cynamonem i pieprzem japońskim oraz orzechową kruszonka

Czekoladowa z czarną porzeczką
12zł

Czekoladowa z czarną porzeczką, praliną z orzechów laskowych i namelaką

Z finansjerem pistacjowym
12zł

Z finansjerem pistacjowym (zapiekany krem pistacjowy) i compote malinowym

Desery w słoiczkach

pojemność 200-250ml
minimum 10 szt jednego smaku

Tiramisu
10zł

Włoskie tiramisu z likierem bailey’s

Panna cotta
10zł

Panna cotta z prawdziwą wanilią i musem mango

Serniczek na zimno
10zł

Serniczek na zimno z truskawkami na kokosowym spodzie z malibu

Tiramisu
10zł

Włoskie tiramisu z likierem bailey’s

Monoporcje musowe

Wykończenie: jadalny zamsz
Kształt serduszka
Minimum 12 szt jednego smaku

Mus czekoladowy
13zł

Mus mleczna czekolada z insertem z owocówleśnych, kakaowe ciasteczko

Mus pistacjowy
13zł

Mus pistacjowy z insertem wiśniowym jasne ciasteczko migdałowe

Serniki

Wszystkie serniki pieczemy w tortownicach o średnicy 25 cm, wykrajamy 12 lub 16 kawałków

Sernik nowojorski
140zł

Superkremowy, wilgotny i zbity z polewą z kwaśnej śmietany

Sernik baskijski
150zł

Wilgotny i leciutki, lekko karmelowy, z charakterystyczną przypieczoną skórką

Sernik pistacjowy
200zł

Superkremowy, zbity, baaardzo pistacjowy

Sernik z białą czekoladą i jagodami
140zł

Wilgotny i zbity, lekko kwaskowy od owoców

Sernik czekoladowy Marthy Steward
140zł

Wilgotny i kremowy, delikatny, w amerykańskim stylu

Ciasta nowoczesne

Wykończenie: jadalny zamsz
Kształt serduszka
Minimum 12 szt jednego smaku

Sernikobrownie z malinami
150zł

Superkremowe, wilgotne, przywodzi na myśl lody śmietankowo-czekoladowe`{`br`}`tortownica 25 cm / 12 lub 16 kawałków

Brownie
120zł

Brownie z orzechami pekan i namelaką czekoladową. Ciasto w amerykańskim stylu, mocno czekoladowe, zbite`{`br`}`9 dużych kawałków z blaszki lub 18 małych

Kostka karmelowa
100zł

Trzywarstwowe kruche ciasteczko z karmelem i czekoladą`{`br`}`15 dużych kawałków z blaszki lub 30 małych

Miodownik kresowy
180zł

Ciasto z przepisu mojej babci w nowoczesnej odsłonie`{`br`}`tortownica 20 cm / 10 lub 12 kawałków

Tarta frangipane
120zł

Tarta frangipane z sezonowymi owocami. Tarta z migdałowym nadzieniem we francuskim stylu z zapiekanymi owocami, wilgotna, marcepanowa. `{`br`}`8 dużych kawałków lub 12 małych

Cakesicles

Minimum 8 szt jednego smaku

Serniczek Oreo
9zł
Serniczek Truskawkowy
9zł

Serniczek pistacjowy z musem truskawkowym

Cake Pop's

Minimum 10 sztuk

Czekoladowe
7zł

Ultra czekoladowe brownie z polewą rocher

Mini Bezy

Wielkość ok 8cm
Minimum 6szt

Mini Pavlova
12zł

z kremem śmietankowym i świeżymi owocami (sezonowymi)

Realizacje

Formalności

Naczynia

Wszystko co znajduje się na słodkim stole przywozimy ze sobą. Patery,ozdobne talerze, świeczniki, wazony, obrus… O nic nie musicie się martwić.

Naczynia są jednorazowym dodatkowym kosztem, kaucja za wypożyczenie naczyń to 150 zł

Zwrot naczyń

Jesli decydujecie się na samodzielny zwrot naczyń i dowóz ich do naszej pracowni w umówionym terminie – kaucje zwracamy po stwierdzeniu kompletu wypożyczonej zastawy. Jesli coś się zgubi lub stłucze, to kaucja pokrywa straty, jeśli my odbieramy naczynia z sali kaucja pokrywa koszty naszego dojazdu.

Robocizna

Jeśli samodzielnie wybieracie słodkości na swój słodki stół do kosztu zsumowanych słodkości musicie doliczyć w przypadku:

  • Małych stołów ( do 50 osób) 150 zł
  • Dużych stołów (powyżej 50 osób) 200 zł

Za przygotowanie przez nas waszego stołu na sali.

Stół na sali i miejsce w lodówce

Wydaje się to oczywiste ale zdziwilbyście się ile razy na miejscu okazuje się, że nie ma gdzie schować dodatkowych słodkości (nie wszystko jest od razu wykładane na stół)lub stół dla 100 gości ma 50 cm długości. Na was spoczywaobowiązek uprzedzenia na sali, że macie zamówiony słodki stół.

Faktura i Umowa

Wystawiamy fakturę vat na życzenie lub w normalnym przypadku paragon, za naszą współpracę – faktura ma zawsze datę płatności na 10 dni przed ustalonym dniem realizacji.

Podpisujemy także wspólnie umowę na realizację waszego słodkiego stołu, w której szczegółowo opisujemy jakie słodkości wybraliście, jaką kolorystykę oraz styl będzie miał wasz słodki stół,gdzie odbywa się przyjęcie, o której godzinie będziemy rozkładać słodkości i inne niezbędne szczegóły.